Training

In mijn werk als therapeut werk ik veel met cognitieve gedragstherapie. De laatste jaren heb ik me met name gespecialiseerd in 1 specifieke techniek binnen de cognitieve gedragstherapie. Deze techniek bied ik ook aan als training in groepsverband, samen met een oud collega Marieke Breuls. Zij is ook werkzaam als GZ psycholoog in de regio Brabant.

IBSR training

IBSR (Inquiry-Based Stress Reduction) is een gestructureerde methode waarbij je je eigen gedachten onderzoekt aan de hand van 4 vragen. Het is een techniek binnen de cognitieve gedragstherapie, gebaseerd op The Work van Byron Katie: (www.thework.com). IBSR levert snel resultaat op en is voor iedereen toepasbaar. Denkpatronen (cognities) beïnvloeden hoe we ons voelen en gedragen. Door je gedachten te onderzoeken, leer je begrijpen waarom je in dagelijkse situaties op een bepaalde manier reageert. Vervolgens leer je op een meer evenwichtige manier naar deze situaties te kijken. We merken dat deelnemers zich veelal sterker, verlicht en vrijer voelen. IBSR is voor iedereen die geinteresseerd is het in onderzoeken van zijn/ haar gedachten of veel werkt met andere personen (zowel volwassenen als kinderen), bieden we deze training aan. Dit kunnen zowel belangstellenden zijn binnen als buiten ons vakgebied. Te denken valt aan praktijkondersteuners, ouders, docenten, verloskundigen, mediators en arbeidsdeskundigen.
 

Wij bieden een training van twee maal 2 uur en een terugkomdag. We openen kort met de theorie van IBSR en cognitieve therapie in het algemeen. We vervolgen met het oefenen met de gestructureerde methode (de 4 vragen).  

Coaching

Indien bepaalde klachten niet vergoed worden door de zorgverzekeraar, kunnen cliënten bij mij ook terecht voor individuele coaching. Te denken valt aan de volgende klachten: assertiviteitsproblematiek, rouwproblematiek en relatieproblemen. Cliënten krijgen dan na iedere sessie een particuliere nota. De kosten van een individuele sessie bedraagt: 95 euro.

Tevens werk ik binnen de Essche Stroom samen met meerdere coaches, allen werkzaam in de regio:

Mindfulness Centrum Vught is gespecialiseerd in Mindfulness en Hooggevoeligheid. Er worden ook trainingen gegeven, deze info kun je vinden op: www.mindfulnesscentrumvught.nl

Danielle Schoep is gespecialiseerd in de begeleiding van ouder(s) met een zorgenkind, jongeren en wereldvrouwen (Nederlandse vrouwen die in het buitenland wonen/werken). Zij is werkzaam in haar eigen praktijk te Rosmalen, ze werkt zowel offline en online. Zie voor verdere info: www.heelvijn.nl

Robbie de Jong is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stress- en burn-out klachten. Door gedachtenpatronen, emoties, beweging, verbinding en ademhaling en voeding in balans te brengen, creëert hij een succesvolle fundamentele verandering. Hij is werkzaam in zijn  eigen praktijk in Eindhoven, Geldrop en Someren en indien wenselijk ook op locatie van uw bedrijf of thuis. Robbie is lid van de vitaliteitsgroep en hanteert geen lange wachttijden. Zie voor verder informatie: www.robbiedejong.nl en www. vitaliteitsgroep.nl

Martijn Nieuwenbroek is werkzaam als arbeidskundige en coach op het gebied van arbeid en re-integratie. Indien cliënten vragen hebben over de ziektewet of re-integratie, kan hij eventueel bij een gesprek aansluiten. Tevens kan hij telefonisch adviezen geven. Deze gesprekken kunnen bij mij aangevraagd worden.

Voor vragen of verdere info over training en coaching mogelijkheden, kun je uiteraard altijd contact met mij (of de andere coaches) opnemen.

praktijkkamer De Essche Stroom