Trainingen

In mijn werk als therapeut werk ik veel met cognitieve gedragstherapie. De laatste jaren heb ik me met name gespecialiseerd in 1 specifieke techniek binnen de cognitieve gedragstherapie, namelijk IBSR(gebaseerd op The Work van Byron Katie). Deze techniek bied ik aan in 2 verschillende trainingen. Uiteraard kan er, in onderling overleg, worden afgeweken van de groepsgrootte en en de groepsduur. 

IBSR/ The Work basis training ‘Een eerste kennismaking’ 

IBSR (Inquiry-Based Stress Reduction) is een gestructureerde methode waarbij je je eigen gedachten onderzoekt aan de hand van 4 vragen. Het is een techniek binnen de cognitieve gedragstherapie, gebaseerd op The Work van Byron Katie (www.thework.com). 
 
IBSR levert snel resultaat op en is voor iedereen toepasbaar. Denkpatronen (cognities) beïnvloeden hoe we ons voelen en gedragen. Door je gedachten te onderzoeken, leer je begrijpen waarom je in dagelijkse situaties op een bepaalde manier reageert. Vervolgens leer je op een meer evenwichtige manier naar deze situaties te kijken. Deelnemers zijn erg enthousiast over deze training. Ze geven aan zich sterker, verlicht en vrijer te voelen. 
De IBSR training kan binnen diverse werkterreinen worden ingezet, zoals het onderwijs, het bedrijfsleven en de (geestelijke) gezondheidszorg. Individueel of in groepsverband.

 

Duur van de training: In totaal zal de training 3 dagdelen in beslag nemen. De training zal plaatsvinden binnen mijn praktijk of op (bedrijfs)locatie.

Maximale groepsgrootte: 6 tot 8 personen

Trainers: Stefanie Janssen en gast trainer

 

Walk The Work  ‘Wandelend op weg naar meer rust en inzicht’ 

Een ervaringsgerichte training voor mensen met burn-out klachten en/of milde somberheidsklachten. Doel: deelnemers gaan ontspannen en met inzichten in hun eigen denken en handelen naar huis. 

Voel je je vaak gestrest of erg moe? Heb je wel eens het idee voortdurend aan te staan en veel te moeten van jezelf? Pieker je veel? 

Lees dan verder hoe deze training je leven weer wat meer lucht kan geven. 

Iedereen heeft wel eens last van piekergedachtes. Mensen met burn-out of somberheidsklachten hebben hier geregeld meer last van. Het piekeren kost vaak veel energie en kan ons erg belemmeren. Om hier wat meer rust in te gaan ervaren, hebben we het volgende programma ontwikkeld.    

In het theoretische gedeelte van de training onderzoek je je eigen gedachten aan de hand van 4 (standaard) vragen. Dit gebeurt op basis van de methode IBSR: Inquiry Based Stress Reduction (gebaseerd op ‘The Work’ van Byron Katie). Dit is een gestructureerde methode die snel resultaat oplevert en voor iedereen toepasbaar is. Denkpatronen beïnvloeden hoe we ons voelen en gedragen. Door je gedachten te onderzoeken, leer je begrijpen waarom je in dagelijkse situaties op een bepaalde manier reageert. Vervolgens leer je op een meer evenwichtige manier naar deze situaties te kijken. We merken dat deelnemers zich veelal sterker, verlicht en vrijer voelen. Dit gedeelte van de training vindt binnen plaats. 

De theorie wordt afgewisseld met (lichaamsgerichte) oefeningen in een groene omgeving. Je conditieniveau is hiervoor niet van belang. De focus ligt namelijk niet op snelheid, maar op het tot rust komen en het ervaren van de positieve invloeden van de natuur. 

Wandelen in de natuur verlaagt je stressniveau. Al wandelend kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je brein wordt actief, waardoor je makkelijker tot nieuwe ideeën komt. En, door te spiegelen helpt de natuur ook een handje om tot nieuwe inzichten te komen. In de oefeningen sta je stil bij je wensen en verlangens en ga je onderzoeken wat er nodig is om een stapje dichter bij je gewenste doel te komen. Aan het eind van de trainingsdagen ga je naar huis met één of meer concreet geformuleerde acties waar je thuis verder mee aan de slag gaat.  

Onze ervaring is dat onze gezamenlijke aanpak gericht op lichaam en geest klachten sterk kan doen verminderen. We hopen hier dan ook een steentje in te kunnen bijdragen en onze inzichten te kunnen delen met anderen. 

Duur van de training: In totaal zal de training bestaan uit 3 dagdelen op vrijdag en/of zaterdag. De indeling van de dagdelen wordt in nader overleg bepaald. 

Maximale groepsgrootte: 6 personen

Trainers: Stefanie Janssen en Claudine Silanoe Lemmers

Deze training is ontstaan door een samenwerkingsverband met mijn praktijk en bureau Beukenoot van Claudine Silanoe Lemmers. Claudine(1976) is gecertificeerd wandelcoach. In haar opleiding bij Het Coach Bureau heeft zij geleerd hoe zij mensen op een effectieve, compassievolle en resultaatgerichte manier kan coachen naar meer succes, voldoening, plezier en gezondheid in hun leven. Claudine werkt oplossingsgericht, hierbij worden bestaande problemen wèl onderkend en erkend, maar ligt de focus op de gewenste situatie, wat al in de goede richting werkt en hoe van daaruit verder gehandeld kan worden.  

Bij interesse of vragen stuur een bericht naar info@bureaubeukenoot.nl of s.janssen@praktijkesschestroom.nl  

 

 

 

 

praktijkkamer De Essche Stroom